رَبَّنَا ظَلَمْنَا أَنفُسَنَا وَإِن لَّمْ تَغْفِرْ لَنَا وَتَرْحَمْنَا لَنَكُونَنَّ مِنَ الْخَاسِرِينَ

"Wahai Tuhan kami, kami telah menganiaya diri kami sendiri, dan kalau Engkau tidak mengampunkan kami dan memberi rahmat kepada kami, nescaya menjadilah kami dari orang-orang yang rugi- al A'raf ayat 23.

Saturday, February 14, 2009

IsTeri soLehah (khas untuk kak balqis+kakzi+eman)




untuk semua insan2 yang bercita2 same seperti insan kat atas tu..hihi..
gunakan ia sebagai nasihat berguna.. dari lelaki kepada wanita..




selamat beristiqamah ^_-
selamat bermujahadah..
p/s:lagu baru raihan...

okla.. Allah yunajjah bittaufik fil imtihan.. amin.. parasitology to go..

22 comments:

  1. salam, Tikah. Kak Balqis in your entry here, doesn't really means me, right? Or is it? Must be another Kak Balqis, huh? Hehe...

    ReplyDelete
  2. waalaikumussalam wbt..
    its for u la kak balqis.. hihi..
    selamat3x

    ReplyDelete
  3. salam..
    huhu, ada lg ke eman lain selain eman ye tikah?
    uhuk2.
    tebatuk jap bile baca tajuk entry ni.
    thanks tikah.
    doakan eman ye..
    skrg jrg on9 la tikah.
    exam fever.hihi~

    ReplyDelete
  4. salam....

    aik, hari tu bukan ke diri tu kata tidak mahu update blog....

    tidak mampu kawal ke terlalu bosan stdy nie???

    kuatkan semangat yer...

    bape kertas lagi tinggal nie????

    ReplyDelete
  5. to Dhiya'

    semoga kamu berjaya jadi isteri solehah ye sahabatku syg.. ^_-

    even maybe kita bakal sibuk.. kalau mau.. semua boley jadi.. biiznillah..

    ReplyDelete
  6. oh lupe dhiya.. semoga kamu berjaya.. insyaAllah kamu sentiasa ada dalam setiap doaku.. sayang kamu..


    to anonymous:

    erm.. ntah la..
    saje je kot.. sbb ape ye?
    rasa dah ade sbut.. post ms lepas xm je pun.. melepaskan segala jerih perih subjek yg dah lepas ke?? hihi.. ye kot..

    kamu pun tau kn bape paper yg tgl??
    even anonymous pn daku kenal lg siapa.. hihi

    ReplyDelete
  7. to ladyBug Yna,

    terima kasih untuk kamu sudi jawab tag tu.. ;)

    semoga kamu berjaya dlm apa2 jua yang kamu mau.. biinillah.. sambil2 tu jgn lupe doakan tikah jgk.. ^_^

    ReplyDelete
  8. saya nak dedicate lagu, kepada yang berkenaan:

    Isteri cerdik yang solehah
    Penyejuk mata penawar hati penajam fikiran
    Di rumah dia istri di jalanan kawan
    Di waktu kita buntu
    Dia penunjuk jalan

    Isteri cerdik yang solehah
    Penyejuk mata penawar hati penajam fikiran
    Di rumah dia istri di jalanan kawan
    Di waktu kita buntu
    Dia penunjuk jalan

    Pandangan kita diperteguhkan
    Menjadikan kita tetap pendirian
    Ilmu yang diberi dapat disimpan
    Kita lupa dia mengingatkan

    Isteri cerdik yang solehah
    Penyejuk mata penawar hati penajam fikiran
    Di rumah dia istri di jalanan kawan
    Di waktu kita buntu
    Dia penunjuk jalan

    Nasihat kita dijadikan pakaian
    Silap kita dia betulkan
    Penghibur diwaktu kesunyian
    Terasa ramai bila bersamanya

    Dia umpama tongkat sibuta
    Bila tiada satu kehilangan
    Dia ibarat simpanan ilmu
    Semoga kekal untuk diwariskan

    Isteri cerdik yang solehah
    Penyejuk mata penawar hati penajam fikiran
    Di rumah dia istri di jalanan kawan
    Di waktu kita buntu
    Dia penunjuk jalan

    Dia umpama tongkat sibuta
    Bila tiada satu kehilangan
    Dia ibarat simpanan ilmu
    Semoga kekal untuk diwariskan
    (istri cerdik yang sholehah)

    Dia umpama tongkat sibuta
    Bila tiada satu kehilangan
    (istri cerdik yang sholehah)
    Dia ibarat simpanan ilmu
    Semoga kekal untuk diwariskan

    Isteri cerdik yang solehah
    Penyejuk mata penawar hati penajam fikiran
    Di rumah dia istri di jalanan kawan
    Di waktu kita buntu
    Dia penunjuk jalan

    Isteri cerdik yang solehah
    Penyejuk mata penawar hati penajam fikiran
    Di rumah dia istri di jalanan kawan
    Di waktu kita buntu
    Dia penunjuk jalan

    ReplyDelete
  9. jazakallah azzak..

    insyaAllah mereka akan berjaya.. biiznillah

    ReplyDelete
  10. masa post komen ni, rasanya tinggal lagi 5 kan???

    tak pasti pula berapa...
    xpe, selamat berimtihan...

    kenal ke anonymous nie???

    ReplyDelete
  11. i think so..
    but.. wallahualam as long as u dont want me to knoe u.. its alrite.. keep smiling je..

    ReplyDelete
  12. salam.....
    klu rasa knl xpe lar....
    tp klu slp org pn xpe...
    xpentg pn....

    pas ni exam ape lak ek???

    ReplyDelete
  13. mmg anonymous ni cari psl..
    mesti xbc blog tikah sgt pn..singgah jenguk je ek..hihi..
    ade dlm post tamatlah parasit..tgk sndiri..

    kenal je sape..
    jgn risau..
    :P
    semoga diri xdikawal emosi..
    tapi akal yang matang..
    bittaufik wannajah!!!

    ReplyDelete
  14. hahaha.....
    cr pasal apa plak..
    xperasan lar y entri tue....

    skrg nk exm apa plak????

    slmt menjawb soalan dgn baik...

    semoga diri xdikawal emosi..
    tapi akal yang matang..
    bittaufik wannajah!!!


    nape ngn ayat tu???tak pham la mksd tu....

    ReplyDelete
  15. ni sape???

    adei..sleepy mode~
    awk pn nk xm kn? mst tau xm ape.. isk3

    ReplyDelete
  16. sy selalu je exam....tiap2 masa ada exam....
    cuma diri sendri je xperasan....

    huhuhu....

    xnk jwb tu soalan sy tue....


    mana post yang berada di persimpangan tue???

    ReplyDelete
  17. erm..
    maafla..
    saya xberminat nk layan org xkenal..
    except awk kenalkan diri..
    sekian..

    assalamualaikum wbt

    ReplyDelete
  18. hamba ALLAH... sama sepertimuFebruary 19, 2009 at 6:52 PM

    salam....
    ramainya tiggal komen untuk post nie....

    lama dah berdiam diri, rasa nak komen jer....

    suka dgr ceramah ust azhar ker???
    camne exam y lepas???

    sihat???

    huhuhuhu....

    moga semua menjadi isteri dan suami yang solehah dan soleh...

    selamat menghadapi peperiksaan kepada yang menghadapi peperiksaan...

    To Anonymous, kenapa tidak perkenalkan diri? ramai yang tertanya2 siapakah anda. Betul kata-kata anda, kita diuji setiap masa. Betulkan Dr. Atikah?

    ReplyDelete
  19. tidak dikatakan beriman seseorang itu sehingga dia diuji.. sebab tu kita selalu diuji.. DIA nak uji setabah mana kita mampu harungi ujian dunia ni.. setakat mane kita berusaha+xberputus asa dgn rahmat Allah ni.. dlm surah Ar-rahman byk kali disebut.. " dan nikmat apakah yg kamu mahu dustakan??"

    takde la ramai sgt komen sini..cuma rmi org same.. hihihi.. maybe sbb rmi bercita2 tuk jadi isteri dan suami solehah kot.. insyaAllah semua berjaya kalau itu yang kita mahu.. doa la.. sbb DIA MAHA MENDENGAR..

    n anonymous tu mmg la.. huhu.. xpuas hati ni.. bek ckp sape kamu?

    selamat berimtihan..

    ReplyDelete
  20. nape x publish entry "berada di persimpangan" ?

    siapa sy???sy hamba ILAHI..

    jgn mrh kepda smua y tertnya2..nnt sy gtau sape sy...

    Dr. atikah jgn mrh yer...

    time exam ni jgn marah2...

    ReplyDelete
  21. la taghdob 3x...

    la cari pasal 9x....

    sebaik2 muslim ialah yg baik kelakuan & perkataannya..

    byk lagi entry.. jgn penuhkan entry belah ni..
    nk post entry sila e-mail ke puan punya badan..

    sekian. ting tong.

    ReplyDelete

^___^